
مامانا پسر دوستن
نگاهی به گذشته
اگر نگاهی به زندگی مادران و مادربزرگامون بندازیم میبینیم که اونها هم جزو کسانی بودن که آرزو داشتن فرزندشون پسر باشه . و اگر صاحب فرزند دختر میشدن انگار مصیبتی براشون به وجود اومده و همه براشون دلسوزی میکردن و به قول معروف میگفتن: ایشالا دفعه بعدی پسره .
در اون زمان ها خیلی ها اسم زنان و دخترانشون رو صدا نمیزدن و اونهارو با عناوین ضعیفه و یا منزل خطاب میکردن و حتی اجازه تنهایی اجازه بیرون رفتن از خونه رو بهشون نمیدادن و گاهی بر حسب اتفاق دختری مورد توجه و محبت پدرش قرار میگرفت و در کنار دخترش به جایی میرفت همه اون رو مسخره میکردن .
اهمیت پسران در گذشته
اگر به گذشته های دور نگاه کنید میفهمید که داشتن فرزند پسر رو خیلی پر اهمیت میدونستن . آنقدر پدر اهمیت که قبایلی بودن که در دوران جاهلیت اگر فرزندانشون دختر میشد اون رو زنده به گور میکردن . حالا چرا انقدر براشون اهمیت داشت ؟
چون معتقد بودن تنها پسر است که نسل پدران و مادرانشون رو ادامه میدن و این نسل تکامل پیدا میکنه .
این پسران بودن که اگر پدرانشان از پا میوفتادن ودیگه نمیتونستن کار کنن به عهده پسرها بوده که امور خانه را در دست بگیرن . در صورتی که امور خانه درآن دوران توسط دختران بوده و دختران کار بیرون را بر عهده نداشتن .
علت هایی که بین دختران و پسران فرق میزاشتن
۱_ علت فرق گذاشتن بین دختر و پسر در گذشته به نوع فعالیت و مسئولیت هایی بود که به گردن پسران بوده . در آن دوران مسئولیت پسران خیلی گسترده تر بوده و در واقع پسر ها عصای دست پدرانشون بودن و به همراه پدر به شغل کشاورزی ، کارگری ، تجارت و …. مشغول بودن . مثلا در زمان های خیلی دور پسران به یک سنی که میرسیدن به همراه پدران خود به شکار میرفتن و منبع تامین خورد و خوراک های خانواده میشدن و همین دلیل باعث میشد پسر ها جایگاه بیشتر نسبت به دختران داشته باشن .
۲_ یکی دیگه از دلایل برتری پسر ها نسبت به دختر ها در آن دوره عدم خودباوری دختران و زنان در جامعه و این باور که مرد ها قابلیت بیشتری برخوردار هستن .
۳_ علت تمایل خانواده ها برای فرزند پسر این بوده که پسر ها تا ۵ سالگی کاملا به مادر وابسته هستن و پدر رو برای خود رقیب میدونن و بعد از اینکه بزرگ تر میشن پدر رو به عنوان الگوی زندگیش ستایش میکنه ولی همچنان عشق اولشان مادرشون هست و این موضوع از نظر روانشناسی صحیح نیست و موجب آسیب رسوندن به فرزند درسال های بزرگسالی میشه .
درادامه مقاله بیشتر به این موضوع اشاره میکنیم.
مادران واقعا پسرارو بیشتر دوست دارن ؟
همیشه این اعتقاد وجود داشته که مامانا جانب داری بیشتری نسبت به پسران خود دارن تا دخترانشون و به اونها توجه بیشتری میکنن . این اعتقاد تا جایی درست هست اما اغراق کردن به اینکه همه مامانا یا اکثریتشون اینطور هستن درست نیست .
طبق یک سری مطالعاتی که انجام شده بود نشون میده تا حدود زیادی مادران با پسران خود به شیوه متفاوت رفتار میکنن و یا به قولی رفتاری تبعیض آمیز دارن . بسیاری از مادران اعلام کرده بودن با فرزند پسر خود ارتباط دوستانه بیشتری دارن و نسبت به پسران خود مهربان تر هستن .
اما تا چه حد درسته؟ گاهی ارتباط عاطفی و نزدیکی که بین مادر و دختر وجود داره و صحبت های محرمانه ای که باهم دارن بین مادر و پسر منتقل نمیشه .
این رابطه دو طرفه چه برای دختر چه برای پسر یه حد و مرزی وجود داره .
یعنی مادر براساس نیازهای فرزند پسر یه رفتاری رو نشون میده و با فرزند دخترش براساس نیازهاش یه رفتار دیگه. پس نمیشه گفت توجه مادر فقط به پسر بوده و دختر رو کاملا نادیده میگیره .
البته هنوز خانواده هایی هستن که (والد مادر) براساس تفکرات قدیمی تفاوت هایی بین فرزند دختر و پسرشون میزارن .
یکسری آزادی هایی که برای پسران معمولی هست برای دختران معمولی نیست .
ولی با گفتن همه اینا داره اینو میگه بازم مامانا پسراشون رو بیشتر دوست دارن ؟
ولی جواب نه هستش چرا ؟ چون که این تفکری است که جامعه و تفکرات سنتی که نسل به نسل به اونها منتقل شده موجب این رفتار و نگرش شده که پسر مرتبه بالاتری داره و وجودش ضروری تره در صورتی هیچ کس از کسی دیگر برتری نداره و همه ما از نظر وجودی یکسان هستیم .
قطعا همه ما میدونیم رفتار ها و تفکرات جنسیتی بسیاری در خانواده ها وجود داره و نمیشه انکار کرد . تفکراتی که سینه به سینه انتقال پیدا کرده و ریشه دار شده .
اما گاهی دروغ هایی در ذهن ما جا دادن که انقدر اغراق آمیز شد که باعث اختلافات و جنسیت زدگی بیشتر در جامعه و خانواده شده .
نظریه عقده اُدیپ و الکترا
عقده اُدیپ: درنظریه روان کاوی زیگموند فروید عقده ی ادیپ عقده ای هست که تمایل پسربچه برای ارتباط بیشتر با مادرش گفته میشود و نزدیکی بیشتری با مادر احساس میکنه و حسی رقابتی با پدرش پدید می آورد. پسران در ابتدا مادر خود را موضوع عشق میدونن .
عقده الکترا: در عقده الکترا برعکس این موضوع میباشد که دختر برای ارتباط با پدرش داره و نزدیکی بیشتری با پدر احساس میکنه . دختر ابتدا عشق به مادر رو تجربه میکنه و به ترتیب با تغییر جهت میل به پدر رو تجربه میکنه.
نتیجه گیری:
پس یکسری از مسائل نیاز به ریشه یابی اونها داره .
نمیشه براساس تفکراتی که به اشتباه شکل گرفته شده در موردشون صحبتی کرد و نظریه ای اعمال کرد.
هیچگونه تفاوتی بین دختر و پسر وجود نداره و اگر تفکرات جنسیت زده ای هم به وجود اومده باشه از بطن جامعه و توسط فرهنگ های قدیمی شکل گرفته شده و تا به اینجا رسیده .
طبق نظریه که گفته شد یکسری مسائل رو لازمه که به صورت علمی پیگیری کنیم تا به آگاهی لازم برسیم .

آخرین مقالههای آموزشی








نظرات دانش آموختگان مقاله
در جامعه فعلی که بعضی خانواده ها از نظر فرهنگی پیشرفت کرده اند میشه به این موضوع اشاره کرد که پسر و دختر باهم برابرند و جایگاه یکسانی دارند و هردو فارق از جنسیتی که دارند به عنوان فرزند برای خانواده عزیز هستند ولی طبق نظریه فروید این در نگاه اول نشون میده پدرا دختراشونو و مادرا پسراشونو بیشتر دوست دارن و حمایت می کنند ولی در واقعیت مادر و دختر رازهایی دارند که پسرخانواده در جریان نیست و حتی برعکس پدر و پسر یک خانواده باهم رمز و رازی داشته باشن که دختر خانواده مطلع نیست.
ذهنم درگیر بود و جواب خیلی از سوالاتمو گرفتم
ضمیمه کردن عقده ادیپ و الکترا خیلی برام جذاب و هیجان انگیز بود(:
ممنونم بابت مطالب مفید تون که منجر به اصلاح دیدگاهمون میشه ❤️
سلام و خسته نباشید به تیم هاوین. به نظرم جوانب موضوع را خوب پوشش داده بودید. خواندن این مقاله بر هر شخصی واجب هست.
چقدر جالب که حرف دل ما رو زدید اتفاقا من هم فک میکردم که مامانم پسر دوسته ولی وقتی بزرگ شدم و با مامانم تقریبا میشه گفت رفیق شدیم دیدم چقدر با من راحتتره و حرفاشو میزنه بهم با هم میریم بیرون و فهمیدم که شاید وقتی بچه بودم همچین حسی داشتم ولی الان میدونم بیشتر بخاطر اطرافیانه ک مامان هامون دوست دارن پسر داشته باشن چون تا وقتی پسر ندارن مدام دلسوزی میشه بهشون و میگن اخی پسر نداری
خیلی وقتا این موضوع فکرم رو درگیر میکنه مرسی ازتون
خوشحالم ازینکه هدیه ای که گذاتین موجب شد بیام و این مقاله ارزشمند رو بخونم ما جسم و بدنمون نیستیم که زنو مرد باشیم ، همه ما از روح واحدیم و ارزشمندیم چون گوهر وجودمون امکان هرچه خداگونه تر شدن رو داره و این ربطی به جنسیت نداره
همیشه با مقالات جدید ماهارو شگفت زده میکنین
بنظرم مطالب این مقاله مفید و قال تامل بود
سلام نیلوفر جانم🌻
خوشحالم که همراه تیم هاوین هستی و مطالب برات مفید واقع شده است
امیدوارم موفق باشی گلم💛
اینطور آگاهی پیدا کردن هم برای دختر های جامعه و هم برای مادر های آینده میتونه خیلی مفید باشه . ممنونم🌻💜
مامانایی که اینجوری برخورد میکنن تو پروسه ی رشد شخصی خودشون به این باور رسیدن که راه ارزشمند طلقی شدنشون از نظر جامعه، اینه که فرزند پسر به دنیا بیارن. و پسر رو راه نجات خودشون میدونن. برای همین اهمیتی فرزند پسر برای مامانا بیشتر میشه.
جالب بود و امیدوارم همه این مقاله رو بخونن.
عالی
بی نظیر
سلام و خسته نباشید ب تیم هاوین عزیز❤️از خوندن این مقاله کلی لذت بردم و مطلب نظریه ی فروید رو ک قبلا در کتاب هیلگارد یک(مباحث اساسی در روانشناسی۱)خونده بودم و برام مروور شد و لذت بردم
با ترویج این نکات ارزشمند بین مردم کشورمون امیدوارم روز ب روز مردمی روشن فکر تر و ب دور از خرافه های قدیمی داشته باشیم❤️
خیلی درسته ..
این مال زمانی بود که پسرها کمک خرج خونه بودن و دخترها صرفا مصرف کننده بودن و الان به مرور این ماجرا داره ازبین میره با مستقل شدن ما دخترا این تفکر روز به روز بیشتر تغییر میکنه 🙂
سلام و درود خدمت خانواده بزرگ هاوین
من با خوندن این مقاله بعضی از تفکراتم که مامانا پسر دوستن رومیخوام برای خودم تغییر بدم چون واقعا روابط و حرفا و درد و دل هایی که مامانا با دختراشون دارن چیزی فراتر از مادر و دختریه و بیشتر به سمت رفاقت صمیمی سوق داره
و اما دلیل علاقه به پسرا در گذشته که هنوزم در بعضی جوامع و فرهنگ ها مشاهده میشه از نسل های قدیم که خودتون هم اشاره کردید و از موج اول ینی موج کشاورزی میاد که پسرا میتونستندر کنار پدرشون کار کنن و تلاش کنن
مجددا ممنونم بابت زحماتتون برای اگاهی عموم مردم🌹
مقاله خوبی بود ولی دوست داشتم درباره نظریهها با همین ادبیات ساده توضیحات بیشتری داده میشد.
سلام و خسته نباشید به تیم هاوین عزیز
مطالب جدید و مفیدی بود ممنونم 🌻
من این موضوع رو کاملا درک میکنم
حس خوبی بهم منتقل نمیشه
زمانی که مادرم بین منو برادرم تبعیض رفتاری قائل میشه
در صورتی که هیچ برتری تو هبچ زمینه ای نسبت بهم نداریم
بنظرم مربوط میشه به فرهنگ جامعه و خانواده
امیدوارم این تفکرات جنسیت زدگی از بین بره که البته فقط با اگاهی پیدا کردن نسبت به این موضوع از بین میره
مچکرم که وقت میزارین واسه آگاه کردن ما 💎
مفید❤️
خسته نباشید
همیشه این بحث که دختر بابایی هست و پسر مامانی وجود داشته و شاید در یک سری از خانواده ها بنا به دلایلی پسر اهمیت بیشتری داشته ولی واقعا اینطور نیست که پسر برتر و عزیزتر باشه و دختر کم ارج و بنظرم هرچی که سطح بینش افراد بیشتر بشه این کلیشه ها از بین میره و کمتر میشه…
من بعد ازدواجم تجربه حضور در محیطی که به شدت پسر دوست هستن رو داشتم و متاسفانه می بینم در بین نسل جوون و مخصوصا خانم ها هم رایج هست و معتقدم تا زمانی که زنان جامعه مون به خودباوری نرسن و خودشون رو درجه دو بدونن این مسئله از بین نخواهد رفت.
دراین مقاله با عقده ادیپ و الکترا آشنا شدم جالب بود
خیلی برام جالب بود من همیشه فکر میکردم مادرم بین منو برادرم فرق میذاره ولی با خوندن این مقاله برام یاداوری شد که خیلی وقتا مادرم محبت و صمیمیتی با من داره که با برادرم نداره الان میتونم منصفانه تر به رابطمون نگاه کنم ❤ممنون ازتون